AVSM Trainingen

Alle trainingen en workshops zijn gebaseerd op het concept van ervarend leren. Door inbreng van (eigen) praktijkvoorbeelden wordt de achterliggende theorie behandeld en in een veilige omgeving geoefend. Er wordt gewerkt met veel foto en filmmateriaal. Ook worden cursisten constant geprikkeld en uitgedaagd om te leren door oefeningen. Trainingen en workshops zijn bedoeld om cursisten, als ze terugkeren in de praktijk, direct met het geleerde aan de slag te laten gaan. Alle trainingen en workshops worden gegeven door zeer ervaren deskundigen met uitstekende didactische ervaringen. AVSM ARBO CONSULT is een onafhankelijk en zelfstandig werkend adviesbureau binnen een netwerk van diverse professionele en gespecialiseerde partners. Alle trainingen zijn ook in-company mogelijk.

Bewust veilig en gezond werken

Directieworkshop veiligheidscultuur


Deze workshop is de start van uw cultuurverbetertraject. De hoogste leidinggevenden zijn het voorbeeld voor de veiligheidscultuur in het bedrijf. Het is van belang dat deze beslissers de huidige situatie onderkennen en achter de gewenste veranderingen gaan staan.

   Meld u hier aan   

Workshop: Leiding geven aan veiligheid


Met deze workshop krijgen leidinggevenden inzicht in beïnvloedingsmogelijkheden van de veiligheidscultuur. Tevens krijgen zij tools aangereikt om veiligheidsgedrag concreet te verbeteren.

   Meld u hier aan   

Workshop: Ik kies voor veiligheid


Met deze workshop krijgen medewerkers inzicht in het beoordelen van risico's en maakt ze bewust om onveilige situaties aan te pakken. Tevens leren medewerkers collega's en anderen aan te spreken op onveilig gedrag

   Meld u hier aan   

BowTie trainingen

Wilt u het hele trainingspakket doorlopen?


Wilt u zich aanmelden voor het gehele trainingenpakket? Neem dan contact op door te bellen naar: 0624095391, of te mailen naar info@avsm.nl.

Barrier based riskmanagement & Bowtie methodiek


Deelnemers maken kennis met barrier based risk management en bijbehorende tools waaronder BowTie. De cursus is ook voor medewerkers die de BowTie methodiek kennen maar nog onvoldoende ervaren zijn om er echt goed mee te werken. Met de training gaan we de praktijk in en maken de cursisten meerdere BowTie diagrammen gebaseerd op het eigen bedrijf. De cursist leert ook omgaan met de nieuwe ontwikkelingen in de software.

   Meld u hier aan   

BowTieXP in de praktijk


Cursisten leren in deze training de BowTie methodiek toe te passen in de dagelijkse praktijk. Door veel oefeningen wordt het gebruik van de Bowtie doorgrond en eigen gemaakt, Daarnaast wordt ook geoefend met andere tools zoals incidentXP en AuditXP.

   Meld u hier aan   

Ongevallen onderzoek op basis van barrier based tools


Deze training helpt deelnemers ongevallen te onderzoeken op basis van barrier based tools. Niet alleen komt de theorie aan de orde maar wordt ook ingegaan op uitvoering in de praktijk. Dit wordt ondersteund door veel praktijkvoorbeelden. Deelnemers worden bekend gemaakt met tools zoals incidentXP, investigator en Black Box

   Meld u hier aan   

Scenario based auditing


Deze training laat deelnemers kennis maken met auditing op basis van auditXP. Niet alleen de theorie komt aan de orde maar ook leren de deelnemers door de diverse mogelijkheden in de tool efficient en effectief audits uit te voeren. Tijdens de training komen veel voorbeelden aan de orde. Deelnemers leren een audit uit te voeren vanaf de voorbereiding tot en met rapportage en nabespreking

   Meld u hier aan   

HSE management op basis van barrier based tools


Deze trainng laat de meer ervaren deelnemers met managementssytemen kennis maken met de mogelijkheden om barrier based tools te integreren in het systeem. Er komen veel voorbeelden aan de orde om de tools als maatwerk voor de eigen organisatie aan te passen.

   Meld u hier aan