Skip to main content

AVSM Arbo Consult

Met meer dan 30 jaar ervaring garant voor een hoge kwaliteit van arbo dienstverlening.

2-daagse workshop BowTie projectmanagement

De belangrijkste elementen van je project in kaart brengen en managen met behulp van de BowTie methodiek

De meest mensen kennen de BowTie methodiek als een instrument voor risico- of incidentenanalyse.

Dit heeft vaak een negatieve lading. Door dezelfde methodiek te gebruiken als een diagram voor het behalen van doelen, komt de BowTie in een heel ander daglicht te staan. De oorzaken worden nu onderwerpen om te managen, de ongewenste gebeurtenis wordt de gewenste gebeurtenis en de consequenties worden te behalen doelen. Beheersmaatregelen of Barriers worden in dit geval elementen die geregeld moeten zijn om de (project) doelen te bereiken.

Met deze positieve BowTie is inmiddels ervaring opgedaan in diverse projecten waarbij goede resultaten zijn behaald. Management heeft met het diagram in één oogopslag een beeld van goede en te verbeteren beheersmaatregelen. Bij een grote tender heeft men de opdrachtgever weten te overtuigen over de haalbaarheid van het project.

Tijdens de workshop komen de volgende zaken aan de orde: achtergronden en theorie van de BowTie methodiek, ontwikkelen van een positief BowTie diagram, metadata toevoegen aan de beheersmaatregelen, audits, rapportage en follow-up. In de workshop komt ook het gebruik van de BowTieXP software aan de orde.

De workshop is bedoeld voor projectmanagers, projectteams en iedereen met een actieve rol bij het behalen van projectdoelstellingen

De workshop vindt plaats in het CGE innovation center  in Leidschendam

Datum: op aanvraag

De prijs van de workshop bedraagt 950 Euro per persoon.

Inschrijving via AVSM Arbo Consult

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telefonisch 06-24095391